Tööandjate Keskliit

Sotsiaalministeerium kutsub üles hoidma meie tavapärast elu võimalikult avatuna

Soovime ju kõik, et saaksime jätkuvalt teha harjumuspäraselt tööd, hoida kauplused, koolid, restoranid, teatrid-kinod ja spordisaalid lahti. Soovime, et majandus toimiks võimalikult tavapärases rütmis. Seetõttu on oluline, et õpiksime koos viirusega elama nii, et kahju oleks võimalikult väike. On mõned lihtsad asjad, mida saab igaüks teha selleks, et hoida meie elu võimalikult avatuna ja tavapärasena.

Töökeskkonnas on kindlasti asjakohane hinnata riske sh lähtuvalt koroonaviiruse levikust ning  võtta nende maandamiseks tarvitusele sobivad abinõud, milleks võib olla nii töökohtade hajutamine, kokkupuudete vältimine ka lõunapauside ajal, riietus- ja puhkeruumides, isikukaitsevahendite kasutamine, kaugtöö eelistamine kui ka muud meetmed. Viiruse leviku pidurdamiseks töökollektiivides ning kollektiivi ohutuse tagamiseks on koondatud infot ja juhiseid Tööelu portaali.

Lisaks on ka üsna mitmeid lihtsaid asju, mida igaüks ise teha saab

  • Hoida distantsi.
  • Haigena püsida kodus. Ükskõik, kas põetakse koroonaviirust või mitte.
  • Pesta käsi. Avalikes kohtades ka desinfitseerides neid.
  • Kanda maski. Eriti rahvarohketes ruumides. Kui kahtled, siis pigem pane mask ette!
  • Laadida alla HOIA äpp. See teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis nakatunuga, sest siis tuleb sul jääda koju.
  • Välisreisid lükka edasi. Kui reisimine on vältimatu, tuleb arvestada eneseisolatsiooni kohustusega, mille alternatiivina võib teha kaks testi nädalase vahega ning kui tulemused on negatiivsed, võib jätkata tavapärast elu. Peale esimese negatiivse testitulemuse teadasaamist on töötajal võimalik täita ainult vältimatult edasilükkamatuid tööülesandeid.

Sotsiaalministeerium on välja töötanud plakatid erinevate asutuste ja olukordade tarbeks ja ka digitaalseid infomaterjale, mis aitavad neid lihtsaid tõdesid meelde tuletada. Selleks, et sõnum leviks ja meie tavapärane elu ilma suuremate piiranguteta saaks jätkuda, on väga teretulnud, kui  ettevõtjad panustaksid sõnumi levitamisse, kas kampaania jagamisega elektroonsetes kanalites või plakatite trükkimise ja ülespanekuga töökohtadel. Vajalikud materjalid selleks on kriis.ee lehel.

Hoiame koos Eesti avatuna!

Kasutame kodulehel küpsiseid. Tutvun andmekaitse poliitikaga Nõustun
×