Tööandjate Keskliit

Esinejad

  

Taavi-Roivas

Taavi Rõivas, Eesti Vabariigi peaminister

Taavi Rõivas alates on 2014. aasta märtsist  Eesti Vabariigi peaminister ja Eesti Reformierakonna esimees. Aastatel 2012–2014 oli Rõivas Eesti sotsiaalminister, oli  XI ja XII riigikogu koosseisu liige. Pärast Tallinna Reaalkooli lõpetamist jätkas õpinguid Tartu Ülikooli majandusteaduskonna välismajanduse ja turunduse erialal ning 2002. aastal omandas bakalaureusekraadi. Taavi Rõivas on harrastusjooksja ning teinud kaasa kolmel maratonil.

 

  

Stuart-Garlick

Stuart Garlick, vabakutseline ajakirjanik, kirjanik ja õppejõud

Stuart Garlick tuli Eestisse aastal 2011 eesmärgiga edendada oma karjääri ja laiendada silmaringi.  Ta alustas oma tööelu Eestis Skype’s ning lõi blogi „Estonian stories“ (Eesti lood), mis osutus ülimalt populaarseks. Alates 2014. aastast töötab ta vabakutselise kirjaniku, ajakirjaniku ja õppejõuna. Konverentsil jagab ta oma muljeid ja kogemusi „majanduspagulasena“ Eestis.

 

 

  

david-vseviov

David Vseviov, ajaloolane ja mõtleja, PhD

David Vseviov on ajaloolane ja pedagoog. Aastal 2010 andis Postimees talle aasta arvamusliidri tiitli. Aastal 2008 sai ta Aadu Luukase missioonipreemia. Konverentsil mõtiskleb ta selle üle, kas või kuidas ohustab või rikastab sisseränne Eesti kultuuri ja kuidas peaks selles kontekstis sisserännet juhtima.

 

  

toomas-tamsar

Toomas Tamsar, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja

Eesti Tööandjate Keskliidu liikmeid ühendab usk, et Eesti arengu aluseks ja Eesti inimese heaolu võtmeks on erasektori tööandjad. Tunnetades seda vastutust, oleme teadlikult võtnud aktiivse rolli Eesti elu edendamisel. Esindades otse ja läbi haruliitude üle 1500 ettevõtte, kes annavad tööd enam kui 145 000 töötajale, tunnetame aktuaalseid kitsaskohti ning julgeme neile otsa vaadata ja lahendusi otsida. Nii ka tänavu, mil oleme Tööandjate aastakonverentsi teemaks valinud sisserände.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhina on Toomas Tamsar võtnud oma südameasjaks Eesti konkurentsivõime arendamise. Ta usub erksasse Eestisse ning Eesti inimeste ettevõtlikku ja avatud vaimu. Tamsar on enam kui 20aastase kogemusega ettevõtja, mentor ja coach. Ta on Pärnu konverentside käivitaja ja ülesehitaja.

 

  

Raul-Eamets

Raul Eamets, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna professor, PhD

Raul Eamets on Tartu Ülikooli majandusteaduskonna makroökonoomika professor ning sotsiaalteaduste valdkonna dekaan ning ülikooli rektoraadi liige. Tema peamine uurimisvaldkond on olnud seotud tööturu teemadega. Varasemal perioodil on ta kirjutanud artikleid tööturu paindlikkuse ning turvalise paindlikkuse teemal, tööpoliitikast, ametiühingute rollist tööturul, hariduse ja tööturu seostest. Täna on uurimisteemaks rohkem migratsioon, palgalõhe ning demograafia.  Pikemalt on ta ennast täiendanud Inglismaal, Saksamaal ja Taanis. Osalenud paljudes rahvusvahelistes ja kodumaistes teadusprojektides. Kokku on Eametsal ilmunud 140 teaduspublikatsiooni. Ta on olnud eksperdiks sellistele rahvusvahelistele organisatsioonidele, nagu ILO, Maailmapank, OECD, Euroopa Komisjon, Euroopa Fond (Dublin) jne. Lisaks ülikoolis õpetamisele ja teadustööle oli ta aastatel 2004-2009 Eesti Panga nõukogu liige. Täna juhatab Eamets Eesti Eelarvenõukogu, mis vastavalt EL raamistikule teostab sõltumatut järelevalvet Eesti eelarvepoliitika üle. Lisaks kuulub ta AS BIGPANK nõukogusse.

 

  

Merike-Darmody

Merike Darmody, Dublini Majandus- ja Sotsiaaluuringite Instituudi (ESRI) teadur, PhD

Dr Merike Darmody viimased teadustööd sisaldavad uuringuid etnilise, kultuurilise ja usulise mitmekesisuse kohta Iirimaa alg- ja keskkoolides. Ta osales raamatu The Changing Faces of Ireland: Exploring the Lives of Immigrant and Ethnic Minority Children koostamises ja on kaasautor mitmetel immigratsiooni käsitletavatel teadusartiklitel, sealhulgas New school, new system: The experiences of immigrant students in Irish schools. Täna on 17% Iirimaa elanikest sündinud mõnes teises riigis. Mida on Iirimaa sellest võitnud ja kaotanud, mida oleks meil nende kogemusest õppida, sellest Merike Darmody konverentsil räägibki.

 

  

Priit-Sarapuu

Priit Sarapuu, AS G4S juhatuse esimees    

Alates 1999. aastast G4S kontsernis töötanud Priit Sarapuu on ettevõttes juhtinud nii turvatehnika-, klienditeeninduse- kui ka müügivaldkonda, aastast 2012 on ta juhatuse esimees. Rahvastik vananeb ja ettevõtetel on sobivaid töötajaid järjest raskem leida, ent turvaettevõtteid piiravad ka seadustest tulenevad nõuded, mis ei ole täna enam põhjendatud. Selleks, et rohkematel inimestel oleks võimalik tööturule siseneda, peab riik olema paindlikum. G4S tegutseb ligi sajas riigis ja konverentsil jagab priit Sarapuu kogemusi, kuidas välismaalasi paremini tööturule integreerida.

 

  

Jevgenia-Tsirikova

Jevgenia Tširikova, Venemaa kodanikuaktivist

Venemaa keskkonnakaitsja ja kodanikuaktivist Jevgenia Tširikova kolis perega Eestisse elama eelmise aasta kevadel, sest teisitimõtlejana tunnetas ta Venemaal otsest ohtu endale ja oma perekonnale. Eestis kavatseb ta pühenduda keskkonnagruppide aitamisele ja õppida selgeks ka eesti keele. Konverentsil räägib ta oma muljetest ja kogemustest Eestisse asumisel.

 

  

Jeannie Melville, Uus-Meremaa ettevõtluse, innovatsiooni ja töösuhete ministeeriumi immigratsioonigrupi juht Londonis

Jeannie Melville töötab Uus-Meremaal immigratsiooni valdkonnas aastast 2004. Ta õppis Wellingtoni Victoria Ülikoolis ja sai bakalaureusekraadi õiguse erialal, inglise kirjanduses ja vene keeles aastal 1995. Alates 2013. aastast on Melville olnud immigratsiooniameti piirkonnajuht ja ta on vastutav Euroopa, Venemaa, Ameerika ja Aafrika elanike Uus-Meremaa viisataotluste töötlemise eest. Hetkel elab Jeannie Melville Londonis. Konverentsil keskendub Melville Uus-Meremaa kogemustele, kuidas meelitada riiki inimesi, keda on riigil vaja majanduskasvuks. Ta annab ülevaate strateegiatest, mida riik kasutab vajalike kogemustega inimeste köitmisel Uus-Meremaale tööle tulemiseks ja sellest, kuidas toetab riik tööle saabujaid. Lisaks sellele tutvustab Melville meetodeid, kuidas valitsus otsustab, milliseid oskusi on vaja nii üleriigiliselt kui piirkonniti.

 

  

madis kase

Madis Kase, ISS Eesti juhatuse liige

Madis Kase on töötanud kinnisvara korrashoiu teenuseid pakkuvas rahvusvahelises ISS kontsernis erinevatel ametikohtadel aastast 2005, alates 2013 aasta lõpust tegevjuhi ametis. ISS Eesti AS pakub Eestis tööd 1650-le inimesele, kellest hetkel on 50 kolleegi igapäevaseks suhtluskeeleks inglise keel. Madis Kase räägib konverentsil võõrtööjõu värbamisega kaasnevatest rõõmudest ja muredest ning jagab praktilisi näpunäiteid, mida see on endaga kaasa toonud.

 

  

meelis-paavel

Meelis Paavel, Eesti Töötukassa juht

Töötukassa puutub peamiselt kokku kolme tüüpi sisserändajatega. Esimesed neist tulevad siia tööandja kutsel neid juba eesootavale töökohale. Teised otsivad sõja ja muude ohtude eest põgenedes Eestis rahvusvahelist kaitset ja turvalisemat elu. Kolmandaid on Eestisse toonud elu erinevatel isiklikel põhjustel. Sisserändajatel on Eestisse jäämiseks vaja tööd ja Eesti vajab töökäsi. Küsimus on, kas ja kui hästi me oskame need vajaduse kaks poolt kokku viia ja millist rolli evib siin Töötukassa?

Meelis Paavel juhib  Eesti töötukassat alates 2002. aastast tänaseni. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusgeograafina ning olnud 1991. aastast seotud avaliku sektoriga.  Enne töötukassa juhi kohale asumist oli ta Riigikogu liige  ja  Jõgeva maavanem.

 

  

Sten-Tamkivi

Sten Tamkivi, Teleport juht ja kaasasutaja

Avatus ja tolerants on tuliste vaidluste objektiks kui pehmed väärtused ja subjektiivne maailmavaade. Selles ettekandes vaatab Sten Tamkivi Teleporti ehitamisel kogunenud andmeid ja uurimusi, et leida objektiivseid viise hindamaks nende väärtuste mõju Eesti elu ja majanduse tulevikule. Teleport on ettevõte, mis aitab Sul kolida parimasse kohta maailmas, kus elada ja töötada. Selle tulemusena paneb Teleport kõik maailma riigid konkureerima oma kodanike peale. Teleporti alustades resideerus Sten mõjukas riskikapitalifirmas Andreessen Horowitz ja enne seda juhtis 8 aastat Skype Eestit. Sten väärtustab avatud ja loomingulist ühiskonda, võtab sageli sõna start-up ettevõtluse teemadel ja investeerib alustavatesse tehnoloogiafirmadesse. Ta olnud president Toomas Hendrik Ilvese innovatsiooninõunik ja kuulub Poliitikauuringute keskuse Praxis, Kistler-Ritso Sihtasutuse, Tamkivi Reaalteaduste Fondi ja LHV Grupi nõukokku.

 

  

Carlos-Johnson

Carlos Johnson, tarkvaraarendaja

Carlos Johnson on pärist keskklassi perekonnast  Dominikaani Vabariigi pealinnast Santo Domingost. 2005. aastaks oli tal bakalaureusekraad infotehnoloogias ja 4 aastat töökogemust ning ta otustas karjääriredelil sammu edasi astuda.  Carlos kandideeris aastasele praktikale Skype’i Tallinnas. Tema esimene tööpäev oli 3.märtsil 2006 ja ja enne aasta lõppu pakuti talle põhikohaga tööd, mille ka vastu võttis. Kuid tööloa saamine polnud kerge. Carlos ootas New Yorgis kuid, enne kuid tal lubati Eestisse tagasi tulla. Oma ettekandes jagabki ta oma lugu, kust selgub, kuidas me Eestis kohtleme talente, keda tegelikult kogu maailmas tikutulega taga otsime.

 

  

Kristen-Michal

Kristen Michal, majandus- ja taristuminister (Reformierakond)

2003–2011 oli Kristen Michal erakonna peasekretär, alates 2011. aastast on ta erakonna volikogu esimees ning jaanuarist 2014 erakonna Tallinna organisatsiooni juhatuse esimees. Olnud mitme Riigikogu koosseisu liige. Michal on MTÜ Lilleküla Gümnaasiumi Sõbrad asutajaliige ja MTÜ Eesti Naabrivalve asutajaliige. Ta on MTÜ Kristiine Heakorraseltsi liige ning Tallinna Noorte Reformiklubi asutajaliige.

 

  

Margus-Tsahkna

Margus Tsahkna, sotsiaalkaitseminister, Isamaa ja Res Publica Liidu esimees. 

Margus Tsahkna on lõpetanud Tartu 7. Keskkooli 1995. Õppinud Tartu Ülikooli usuteaduskonnas ja Toronto Ülikoolis rahvusvahelise õiguse erialal. Tsahkna on SA Keskkonnainvesteeringute Keskus nõukogu liige, MTÜ Tartu Kristlik Noortekodu juhatuse liige, Kindral Johan Laidoneri Seltsi, Eesti NATO Ühingu ja üliõpilaskorporatsioon Sakala liige. Ta laulab ka korp! Sakala Meeskooris.

 

 

  

Jevgeni-Ossinovski

Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister, Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees

Ta on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige ja alates 30. maist 2015 selle esimees. Ossinovski lõpetas Tallinna Reaalkooli 2004. aastal ja Tartu Ülikooli filosoofia eriala 2007. aastal. Aastal 2009 kaitses ta filosoofia eriala magistritöö Warwicki ülikoolis ja 2010. aastal London School of Economics and Political Science’is politoloogia erialal.

 

 

  

Priit-Perens

Priit Perens, Swedbank Balti panganduse juht

Priit Perens on kogenud pankur, kelle karjäär panganduses algas juba 1990ndail Eesti Investeerimispangas. Swedbankis töötab Priit Perens juba 12 aastat – juhtides aastatel  2003-2008 ettevõtete pangandust, aastail 2008-2015 aga kogu panga tegevust Eestis. Swedbanki Balti pangandust juhib Priit alates 2015. aasta algusest. Konverentsil arutleb ta küsimuse üle, kas sisserändajad lahendavad demograafilise probleemi või on nad hoopiski ühiskonnale koormaks? Ja leiab, et see sõltub võimalustest ja kohustustest, mida me neile loome. Et tulemus on meie enda kätes, peegeldab hästi  Swedbanki Grupi positiivne kogemus mitte Rootsis sündinud inimeste värbamise ja nende ühiskonda integreerimise toetamisega. 

Kasutame kodulehel küpsiseid. Tutvun andmekaitse poliitikaga Nõustun
×